כל מי שמעודכן במה שקורה בעולם ומי שאינו מנותק לחלוטין ממהדורות החדשות – יודע כי בחודש האחרון יותר ויותר אנשים נחשפו ונדבקו בנגיף קורונה. למעשה מדובר בנגיף חדש שהתגלה בשנת 2019 וקיבל את השם 'נגיף קורונה'. נגיף זה המכונה בשמו המדעי – nCoV החל לפגוע באוכלוסיית תושבי סין, וכבר גרם להדבקות של מאות בני אדם ולמוות של 259 אנשים בסין ושל 48 אנשים בארה"ב. נכון לתחילת שנת 2020 – נמצאו אלפי אנשים שנדבקו בנגיף, וכעת ישנו חשש כי הוא יתפשט גם במדינת ישראל.
מצב חירום לאומי בסין
מי שתכנן לטוס לסין, בוודאי כבר ביטל את הנסיעה ליעד בו הוכרז מצב חירום לאומי. גם מי שהזמין חבילות מסין – מדינה שממנה נשלחות עשרות אלפי חבילות לישראל בכול חודש – בוודאי חושש לפתוח או לגעת במשלוח שמה ידבק בנגיף. ואכן, יש סיבה לחשוש: מה שיכול לפתח חרדות בקרב ישראלים שעלולים להיחשף אל הנגיף, בדרך זאת או אחרת. לכן עם הפחד והחשש מתמודדים באמצעות טיפול בחרדות. טיפול כזה יכול למתן את הפחד מפני חרדות בריאותיות, לרבות החשש מפני הנגיף.
כיצד מתגוננים מפני קורונה?
בכול הנוגע להתגוננות, חשוב בתחילה להימנע ממגע עם אנשים שחזרו מסין ומומלץ לצמצם את המגע עם פריטים שהגיעו מיבשות בהן התגלה הנגיף. חשוב לדעת כי משרד הבריאות הישראלי מנחה את מי שביקר בסין או במדינות אחרות (בהן התרחשו מקרי קורנה), לא לצאת אל מרחבים ציבוריים ולפנות אל קופת החולים במקרים של שיעול, קוצר נשימה/ חום גבוה ושאר סימפטומים שמאפיינים את הנגיף. מי שמרגיש כי חלה בשפעת – חשוב שיגיע כמה שיותר לטיפול ואבחון אצל הרופא תוך שימוש במסכה או בבד על גבי הפה כדי שלא להעביר את הנגיף לאחרים.
האם כל אדם נגוע בקורונה יכול למות?
זה נכון, לא מעט אנשים שלקו בנגיף שילמו על כך בחייהם, אך לא כולם מתו מכך, זאת במידה והגיעו לקבל טיפול רפואי באופן מידי. חשוב לדעת כי הנגיף עצמו התגלה בשוק פירות ים בעיר ווהאן שסמוכה לבייגינג', לכן הוא נחשב בינתיים רחוק מישראל. ובכול זאת קיימת בהלה שתוקפת אנשים מכול העולם שחלקם נעזרים בטיפול בחרדה, גם עבור מי שסובל מחרדות באופן כללי וגם מי שחרד לשלומו ולשלום משפחתו עקב גילוי הנגיף.
כיצד נמנעים בהדבקה?
כדי להימנע מהדבקה עד כמה שניתן, חשוב לשמור על ניקיון. יש לרחוץ ידיים כמה שיותר פעמים עם מים וסבון ולהתעטש במקרה הצורך רק אל תוך נייר או מפית ולא לפזר את העיטוש לכול עבר. במידה וישנו חשד להדבקות – יש לפנות במהירות אל מרכז רפאי קרוב ולהיעזר ברופאים ובמטפלים בטיפול בחרדה. בכך אפשר לצמצם את הסיכוי לפגיעה על ידי הווירוס הקטלני ולעבור את הטיפול בשלום.