במהלך היום אנחנו מבצעים עם הגב תנועות רבות של כיפוף, התיישרות, סיבוב או נטייה הצידה, אשר עלולות ליצור עומס על הגב התחתון ועמוד השדרה, ולגרום לכאבים ולאי-נוחות. במאמר שלפניכם נציג את הגורמים, דרכי טיפול ודרכי מניעה לכאבים בגב התחתון.

הגורמים לכאבי גב תחתון

כאבי גב תחתון הינם בעיה רפואית נפוצה שכ-80% מכלל האוכלוסייה עלולים ללקות בה. אנשים שסובלים מכאבים בגב התחתון מדווחים על קושי בריכוז, עייפות וחוסר מוטיבציה. הכאבים עשויים להופיע בעקבות מגוון גורמים:

לפי מונחי הרפואה, כאב בגב התחתון מוגדר ככאב חריף אם הוא מתקיים עד 6 שבועות, כאב תת-חריף אם הוא מתקיים 6-12 שבועות וכאב כרוני אם הוא מתקיים מעל 12 שבועות.

האם אפשר למנוע כאבים בגב התחתון?

אפשר להפחית את הכאבים בגב התחתון על ידי מספר פעולות פשוטות שישמרו על הגב שלכם. מומלץ להימנע מישיבה ממושכת, לקום לאחר כ-30 דקות של ישיבה על כיסא ולבצע מתיחה של הגב והידיים. כשאתם יושבים על כיסא, כדאי להניח כרית או מגבת מגולגלת בין הגב התחתון למשענת. אם אתם עומדים זמן רב, נסו להניח שרפרף נמוך תחת אחת הרגליים, ואם אתם מרימים חפץ מהרצפה השתדלו לכופף את הברכיים ולהשאיר את הגב ישר. כדאי גם לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת, על מנת להזין את הגוף בחומרים הדרושים לו ולמנוע עליה במשקל. ההמלצה המועילה ביותר היא לבצע פעילות גופנית ותרגילי התעמלות שיחזקו את שרירי הגב ואף עשויים למנוע כאבים בגב התחתון.

מתי לפנות לרופא כשיש כאבים בגב התחתון?

בדרך כלל כאב בגב התחתון לא מצביע על בעיה חמורה, אבל אם אתם מרגישים כאב כדאי לפנות לרופא לקבלת יעוץ רפואי. ישנם מספר תסמינים שמהם לא כדאי להתעלם, ורצוי לפנות לייעוץ רפואי אם הם מתקיימים בנוסף לכאבים בגב התחתון:

 

 

אם הרופא יראה לנכון לבצע בדיקות נוספות, הוא ייתן הפנייה לבדיקות הדמיה, טומוגרפיה או דימות. לעיתים כאבים בגב התחתון הם תסמין למחלות או מצבים רפואיים שמחייבים טיפול, כמו דלקת מפרקים, זיהום או אבנים בכליות.

דרכי הטיפול בכאבי גב תחתון

בדרך כלל ההמלצה הרפואית תהיה לחזור לפעילות ולעבודה ככל שהכאב מאפשר, כדי לא לקבע אותו ולא לנוון את השרירים. ניתן לבצע פעולות נוספות כדי להקל על הכאב:

לסיכום

כאבים בגב התחתון הינם בעיה רפואית נפוצה הנגרמת ממגוון סיבות, כמו ישיבה ממושכת או הרמת משא כבד. לרוב כאבים אלה עוברים לבד, אך אם מתפתחים תסמינים נוספים לכאבי הגב כדאי לפנות לרופא מומחה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.