לא כל יום פורים אומר הפתגם הידוע, אך בכל זאת, נשים רבות צובעות את השיער באופן קבוע. חלקן רוצות להרגיש צעירות ונחשקות, חלקן רוצות להחליף את צבע השיער הטבעי, וחלקן סתם נהנה מתחושת השינוי המרעננת. אמנם צביעת השיער היא תהליך פשוט באופן יחסי, שאפשר לבצע אצל הספר או בבית, אך כדאי לזכור שאת השיער יש לטפח גם בין הביקורים אצל הספר.

תכשירי שיער

בכל חנות פארם תוכלי למצוא עושר גדול של תכשירי שיער שונים – שמפו, מרכך, קרמים שונים, מסיכות ועוד. כדאי לבדוק מראש באילו תכשירים את מעוניינת ולהימנע מבהייה ארוכה ושוטטות בין המדפים. כאשר מדובר על שיער צבוע, חשוב עוד יותר לבחור בקפידה שמפו מעולה לשיער צבוע ויפה כדי לא לפגוע באיכות הצביעה ולגרום לצבע לדהות, וכמובן לשמור על בריאות השיער.

אז מה לעשות?

כדי לשמור על צביעת השיער ישנם כמה טיפים פשוטים יחסית שכדאי להקפיד עליהם:

שטיפת שיער בתדירות נמוכה

השתדלי להימנע מחפיפה ומשטיפת השיער באופן יומיומי, השטיפה גורמת לצבע לדהות בצורה מהירה. אם את לא מסוגלת להימנע מחפיפה יומיומית חשוב שתקפידי על שימוש בשמפו קל שמגן על הצבע.

שימוש קבוע במרכך

מרכך הוא פריט חובה לכל מי שרוצה לשמור על השיער, ובוודאי למי שצובעת שיער. המרכך שומר גם על צבע השיער וגם על רכות השיער. צבעי שיער מכילים כימיקלים שונים שעלולים לפגוע בשיער ולכן חשוב להקפיד על שימוש קבוע במרכך שיער.

הימנעות מחום

חום פוגע מאוד בשיער צבוע, ולכן חשוב שתקפידי על חשיפה מינימלית לחום. נכון שבמדינת ישראל זו משימה לא קלה, בוודאי בחודשי הקיץ, אך אפשר להתמודד איתה. תוכלי לחבוש כובעים שונים שיגנו על השיער. אל תחששי! כובע יכול להיות פריט אופנתי המשדר סטייל ייחודי.

 

 

הימנעות ממייבשי שיער

כפי שראינו בסעיף הקודם, חום פוגע בשיער צבוע. שימוש במייבשי שיער חשמליים או במחליקים מקרין לשיער חום גבוה מאוד באופן ישיר. עדיף לייבש שיער צבוע באוויר. נכון, זה לוקח הרבה יותר זמן, אך כך תשמרי על השיער הצבוע באופן אופטימלי.  נוסף על כך, גם אם את מעוניינת לעצב תסרוקת מושקעת בשיער בעזרת מסלסל או מחליק כדאי לוודא שהחום שלו לא גבוה מאוד ואינו מזיק לשיער.

ממה כדאי להימנע?

ממש כמו בבחירת מוצרי מזון, כדאי מאוד להתרגל לבדוק את רשימת הרכיבים ולקרוא את האותיות הקטנות בגב המוצר.

  1. חשוב לוודא שעל התווית מופיע אישור משרד הבריאות לשימוש בתכשיר.
  2. SLS – ראשי התיבות הללו הן שמו של החומר 'סודיום לאוריל סולפט'. רוב תכשירי השיער מכילים SLS שהוא חומר זול ומטרתו בתכשיר היא ייצור קצף. לא הוכח שהSLS מסרטן, אך מדענים מאוניברסיטת פנסילבניה טוענים שהוא גורם לגירוי עורי ומחליש את שורשי השיער, מה שמביא לנשירה. משרד הבריאות מאשר שימוש בSLS בתכשירי שיער, בתנאי שריכוז החומר נמוך והתכשיר נשטף באופן מיידי. כמובן שמומלץ לבחור בתכשיר שאינו מכיל SLS.
  3. פראבנים – לא הוכח שהפראבנים מסוכנים, אך המידע עליהם אינו מלא ומשרד הבריאות המליץ על הפסקת שיווק.
  4. ידידותי לבעלי חיים – כדאי לוודא שתכשיר השיער שאתן רוכשות לא נוסה על בעלי חיים, כדי להימנע מפגיעה מיותרת בבעלי חיים. בנוסף, למי שמעוניינת ישנם תכשירי שיער שאינם מכילים כלל חומרים מן החי (תכשירים טבעוניים). על תכשירים אלו יופיעו המילים 'vegan friendly'.
  5. מחזור – תוכלי לשמור על הסביבה גם לאחר השימוש בתכשיר, פשוט שימי את הבקבוק הריק במחזורית הקרובה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.