בשר בקר הוא מרכיב בסיסי בתזונה בכל רחבי העולם, הידוע בטעמו העשיר והטעים כמו גם הערך התזונתי שלו. בשר בקר הינו רכיב פופולארי במגוון מנות ומטבחים, ואפשר להכין איתו תבשילים, קדירות, סטייק או מוקפץ. במאמר שלפניכם פירטנו אודות נתחי בשר בקר שונים, היתרונות של צריכת בשר בקר וכן רעיונות לשילוב בשר בקר בתפריט.
אודות בשר בקר
בשר בקר הוא בשר העשוי מהשרירים של הפרה. הוא מכיל נתחים רזים כמו פילה וסינטה, ומכינים אותו בבישול או בצלייה. בשר בקר טרי נתפס כמזון חגיגי, והרבה אוכלים אותו בארוחות שישי עם כל המשפחה. הוא מחולק למספר סוגי נתחים, המסווגים לפי החלק של הפרה ממנו הם נלקחים. הנתחים הנפוצים של בשר בקר הינם:
- פילה – נתח מספר 12 – נתח הנלקח מהצד הפנימי של הצלעות האחוריות של הפרה. הוא נחשב ליקר, רך מאוד ונקי משומן. נקרא גם פילה מיניון, שטובריאן או טורנדו.
- מותן – נתח מספר 11 – נתח המשמש להכנת סטייקים ורוסטביף. הוא בנוי מרקמה אחידה וללא שומן, למעט שכבת שומן דקה העוטפת אותו.
- אנטריקוט – נתח מספר 1 – נתח הנלקח מהאזור הצמוד לצלעות. הוא עשיר בשומן, ומתאים במיוחד להכנה על גבי הגריל.
- שייטל – נתח מספר 13 – החלק האחורי של הפרה, עסיסי מאוד ומתאים להכנת אומצות או רוסטביף.
- כף – נתח מספר 16 – נתח הנלקח מהחלק הפנימי של הירך האחורית. מתאים להכנת שניצלים, מוקפץ ועל האש.
היתרונות של צריכת בשר בקר
בשר בקר מהווה מקור עשיר ומצוין של חומרים מזינים החיוניים לשמירה על הבריאות:
- חלבון – בשר בקר הוא מקור מצוין לחלבון, החיוני לבנייה ותיקון של רקמות השריר.
- ברזל – בשר בקר מכיל ברזל, שמסייע בהעברת חמצן לכל חלקי הגוף ותומך במערכת החיסונית.
- אבץ – בשר בקר עשיר באבץ, הלוקח חלק משמעותי בשמירה על מערכת החיסון וריפוי פצעים.
- ויטמין B – בשר בקר מכיל מגוון ויטמינים מקבוצת B, החיוניים לשמירה על תאי הדם האדומים ותומכים במערכת העצבים.
- חומצה לינולאית מצומדת (CLA) – בשר בקר הוא מקור טוב ל-CLA, סוג של שומן שהוכח כבעל יתרונות בריאותיים כמו שמירה על משקל תקין והפחתת הסיכון למחלות לב וסרטן.
חשוב לציין שיש לצרוך בשר בקר במתינות, מפני שצריכתו בכמות גבוהה מעלה את הסיכון למחלות כמו סרטן. כמו כן, כדאי לבחור בנתחים רזים ולקצוץ את חלקי השומן הגלויים.
רעיונות לשילוב בשר בקר בתפריט
אם אתם רוצים להוסיף מנת בשר בקר לתפריט היומי ואינכם דוגלים בתזונה טבעונית, הנה מספר הצעות שכדאי ליישם:
- המבורגר בשר בקר עם בשר טחון, תוספות ולחמנייה.
- תבשיל בקר עם תפוחי אדמה, גזר ובצל ברוטב יין אדום.
- מוקפץ עם רצועות סינטה, ירקות ורוטב.
- נתחים רכים של בשר בקר עם פרחי ברוקולי טריים ומנת אורז.
- לזניה עם שכבות של בשר בקר טחון, פסטה, גבינה ורוטב מרינרה.
- קארי בשר בקר עם ג'ינג'ר, שום ותבלינים.
- צ'ילי בקר טחון, שעועית שחורה ותבלינים.
- שיפודי בקר במרינדה, פלפלים, בצל ופטריות.
- תבשיל קדירה עם רצועות בשר בקר וקטניות.
לסיכום
בשר בקר הוא כל נתח המגיע מהשרירים של הפרה. הוא כולל 16 נתחים, כאשר הפופולאריים מבניהם הם פילה, אנטריקוט ושייטל. צריכת בשר בקר מסייעת להזנת הגוף בחומרים חיוניים, כמו חלבון, ברזל, אבץ וויטמין B, ואפשר לשלב אותו במנות כמו המבורגר, תבשיל בקר, מוקפץ עם רצועות סינטה או לזניה.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.