אחת הדרכים המגניבות והמהנות לצרוך אלכוהול היא על ידי הכנת קוקטיילים. בניגוד למה שנהוג לחשוב, רבים מהקוקטיילים המוכרים קלים מאוד להכנה וכאשר אנחנו מכינים אותם לבד בבית ניתן לשלוט על כמות האלכוהול ועל הטעמים שאנחנו רוצים לקבל. במאמר זה, ריכזנו עבורכם חמישה משקאות אלכוהוליים שתמיד כיף לשתות בכל אירוע, ואת כולם אף תוכלו להכין בעצמכם בקלי קלות. בואו נתחיל!

ג'ין וטוניק

אין ספק שאחד המשקאות הנפוצים בעולם הוא הג'ין אנד טוניק. מדובר למעשה בשילוב של ג'ין וטוניק הנמזגים יחד לתוך כוס גבוהה עם קרח, אותה נהוג לקשט עם פלח לימון בשביל ארומה לימונית. שימו לב שכפי שמומלץ להשתמש בג'ין איכותי, רצוי גם שמי הטוניק אותם תמזגו למשקה שלכם יהיו באיכות גבוהה. טיפ נוסף שיוכל לשדרג בצורה משמעותית את המשקה הפופולרי הוא להשתמש בכמות גדולה של קרח, ובקוביות קרח גדולות ככל הניתן, כדי שהקרח לא יימס וידלל את המשקה בכוס.

אפרול שפריץ

אם ביקרתם באיטליה לפחות פעם אחת בחיים, אין סיכוי שפספסתם את האפרול שפריץ המפורסם. האפרול שפריץ הוא משקה שנהוג לשתות באיטליה כבר משעות הצוהריים המוקדמות, וכיום ניתן למצוא אותו גם בישראל במסעדות ובברים רבים. אפרול הוא למעשה אפרטיף בעל טעם תפוזי מריר-מתקתק, אותו נהוג לשלב עם יין לבן או קאווה ומעט סודה. את המשקה מגישים בכוס יין גבוהה וגדולה, יחד עם הרבה קרח ופרוסות תפוז. אם אתם רוצים להגיש לאורחים שלכם אפרול שפריץ, תוכלו להכין קנקן שלם של המשקה, כך שכל אחד יוכל למזוג לעצמו את הכמות שהוא רוצה. ללא ספק מדובר באחד המשקאות המרעננים והטעימים ביותר, במיוחד עבור חובבי התפוזים.

בלאדי מרי

הבלאדי מרי הוא בין המשקאות האלכוהוליים הפופולריים ביותר בעולם, ובארצות הברית בפרט. את הבלאדי מרי כנראה פחות תצליחו למצוא בברים ובמסעדות בישראל, אך בהחלט יש כמה מקומות שאימצו את המשקה הפופולרי ובכל מקום הוא מוגש בצורה קצת אחרת. הבלאדי מרי בגרסתו הקלאסית מבוסס על וודקה ומיץ עגבניות, ונהוג לתבל אותו במעט טבסקו ולהגישו עם פרוסת לימון ועם גבעול סלרי המשמש כבוחשן.

 

 

ערק לימונים

אי אפשר להתעלם ממשקה כל כך ישראלי וים תיכוני שאהוד במיוחד בארצנו – ערק לימונים. ערק הוא משקה אלכוהולי המשתייך למשפחת משקאות האניס, והוא פופולרי מאוד בארצות ערב ובמדינות ים תיכוניות. שילובו עם טעמים חמצמצים, כמו לימון ואשכולית, יוצרים טעם משגע ומרענן שקל מאוד להכין גם בבית. כל מה שאתם צריכים זה ערק איכותי, לימונדה או מיץ אשכוליות וקרח. שימו מנה או שתיים של ערק בכוס גבוהה וגדושה בקרח, מלאו את המיץ שאתם אוהבים עד לגובה הכוס והגישו עם מעט נענע ופלח לימון.

מוחיטו

אחד הקוקטיילים הכי אהובים בישראל הוא דווקא משקה שהומצא בקובה, והפך לאהוד בכל רחבי העולם. המוחיטו הוא משקה שמבוסס על רום בהיר, קרח, מיץ ליים סחוט, נענע וסוכר, וטעמו חמוץ-מתוק. הכנתו של המוחיטו פשוטה מאוד, וכל שנדרש מכם הוא לקחת כוס גבוהה, למלא אותה בקרח, לסחוט לתוכה מיץ לימון, להוסיף את כמות הרום שאתם אוהבים ולסגור את הכוס עם מי סודה. הוסיפו סוכר לפי טעמכם, הגישו עם כמה עלי נענע טריים והרי לכם משקה מושלם וקליל.

סיכום

לסיכום, לא צריך סיבה מיוחדת כדי ליהנות ממשקה אלכוהולי טוב, ורבים מהמשקאות האלכוהוליים פשוטים מאוד להכנה ביתית. אנחנו מקווים שהמאמר שזה עתה קראתם נתן לכם השראה, ואולי אפילו תסכימו לנסות כמה משקאות חדשים בפעם הבאה שתבלו בבר או במסעדה. תהנו, וכמובן – השתדלו להימנע מצריכה מופרזת של אלכוהול.