היגיינה ללא ספק נועדה לשמור על בריאותנו ומדהים לגלות כמה צעדים פשוטים עשויים לשנות את החיים שלנו בצורה כה נחרצת לטובה. מכאן שאם גם אתם נמצאים מחוץ לבית ואם גם אתם מבקשים להנחות את הילדים כיצד לשמור על הניקיון, אתם מוזמנים לעבור על מספר מסקנות יעילות – צמצמנו עשרות טיפים לעשירייה מובילה – לגזור ולשמור במקום נקי.
עבור הפעם הבאה:
- שוטפים את הידיים – כולם התחנכנו שחשוב לשטוף את הידיים לפני ואחרי האוכל ופה נחדד שאכן מדובר בעצה מועילה, אך על מנת להפיק ממנה את המרב יש להקפיד על שטיפה שנערכת כ20 שניות ואף לשטוף מתחת לציפורניים. מתי? לפני ואחרי מגע עם אוכל, לאחר מגע עם אזור השירותים ולאחר מגע עם אדם חולה. באתר צהלש מודעים לחשיבות ההיגיינה ועל כן מציעים למגוון עסקים דיספנסרים ומייבשי ידיים שמצריכים מינימום מגע, ובאופן כללי אמצעים חכמים ששומרים על ההיגיינה במרחב הציבורי.
- לא מפה לפה – המשפט "לא מעבירים מפה לפה" ליווה את כולנו בתור ילדים, ואכן יש בו שכל, במיוחד כשמדובר בילדים חולים. מכאן שחשוב להבהיר לילדים שגם אם מדובר בחברים, מוטב שלא לאכול מהסכום שלהם ומוטב לבחור בבקבוק המים ששייך להם.
- שוטפים את הירקות – אולי נדמה שהירקות שנכנסים אליכם למקרר ממש נקיים, אך האמת היא שאינספור אנשים נגעו בהם לפניכם עם ידיים שאינן בהכרח נקיות, ועל כן להעביר את הירק מתחת לזרם המים כלל אינו מספיק, אלא עדיף לשטוף כראוי עם סבון.
- ללא תירוצים – אתם ברכב והילד רוצה לאכול את הכריך? נהדר, אך ראשית שישטוף ידיים! אין ברכב ברז מים? זה אינו תירוץ – תקפידו להחזיק ברכב ג'ל לניקוי הידיים!
- אפשרו לחיידקים לצאת – בחורף אנשים נוהגים לסגור חלונות ולחמם את הבית. ובכן עם כל הכבוד לתחושה הנעימה, עדיין חשוב להשאיר חלון פתוח, בכדי שזה יאפשר לכל אותם וירוסים לצאת החוצה.
- גוזרים ציפורניים – מדי שבוע הקפידו לגזור את הציפורניים בידיים. מדוע? ברגע שהן רק מעט ארוכות החיידקים מוצאים תחתן מכסה, כך כשתכניסו את האצבעות לפה, ולו כי תאכלו עוגייה, יש סיכוי טוב שגם תכניסו לפה חיידקים שכלל אינם רצויים.
- זורקים ומכבסים – כל מה שנוגע לבד חשוב לכבס בתדירות גבוהה, או לחלופין לזרוק. כך למשל הקפידו לזרוק מדי שלושה ימים את הסמרטוט של השיש והקפידו לכבס מדי כמה ימים את המגבת של הידיים.
- הישמרו מחיידקים של אחרים – לא מעט אנשים באים במגע עם מוצרים שמשרתים גם אחרים, מוצרים כגון הטלפון במשרד, המקלדת, הידית של הדלת, השלט של המזגן וכדומה. אי לכך לפני שבאים במגע עם פריט כזה או אחר, הוציאו מגבון או לחלופין גשו לאחר מכן לשטוף היטב ידיים.
- מנקים את האסלה – הקפידו מדי יום לנקות את האסלה, אין צורך לחכות שהיא תיראה נורא.
- התייחסו לסקוטש – הסקוטש במטבח אומנם נועד לנקות כלים, אך אל תשכחו שגם הוא צובר חיידקים, ועל כן אין זה רק מספיק לסחוט אותו, אלא רצוי לשפוך עליו מדי יום מים רותחים ומדי שבוע פשוט להחליפו.