קינוחים בריאים

דרך מצוינת להעשיר את שולחן הקינוחים יכולה להתבצע באמצעות קינוחים בריאים המורכבים מפירות העונה. מהם הקינוחים המרשימים ביותר? להלן הסקירה שתעשה לכם סדר.

מארחים? זה הזמן להכין קינוחים בריאים עם מיטב התוצרת העונתית

כפי שכל מארח יודע, מה שקובע לא פעם את איכות האירוח הוא דווקא שולחן הקינוחים. מדובר במנות ש"סוגרות" את הארוחה ולכן הקינוחים הם אלו שמשאירים את הטעם המתוק של סוף האירוע. במקום להסתבך עם קינוחים מורכבים שהם גם עתירי קלוריות ושומן רווי תוכלו במקום זאת לבצע הזמנה דרך חברה מקצועית של סושי פירות – אחד מהקינוחים הטרנדיים ביותר של השנים האחרונות. מדובר בקינוח שמתאים לכל עונות השנה והוא מורכב מפירות שנבחרים בקפידה ונחתכים בצורה מדויקת לכדי צורה של סושי, אותו ניתן לטבול בשורה של מטבלים מתוקים כמו שוקולד. מאחר ומדובר בעלות כספית אטרקטיבית וברושם יוצא דופן בעבור האורחים, הן בשל הנראות אבל לא פחות בשל הטעם. אין ספק כי מדובר בדרך מצוינת לספק לעצמכם ולאורחים קינוח בריא המורכב מפירות העונה באופן קל, פשוט ומרשים.

קינוחים לפי עונות

כלל ברזל בכל הקשור לשימוש בפירות הוא להשתמש בהם רק בעונה, וזאת מתוך מטרה להעצים את הטעמים. נוסף לכך, בשיא העונה הגידולים החקלאיים כאן בישראל נקטפים פירות רבים ועל כן המחיר שלהם לרוב יהיה זול יותר מאשר לא בעונה. מאחר ולפירות יש ערכים תזונתיים גבוהים, הם מסייעים לחיזוק המערכת החיסונית – בייחוד בזמן חילופי עונות או על רקע של מחלות חורף. בהתאם לכך, רצוי להכין את הקינוחים בהתאם לפירות העונה, בהתאם לקטגוריות אותן נציג כעת:

קיץ: ענבים, פפאיה, אבטיח, פסיפלורה, ליצ'י, משמש, אפרסק

מאחר והמעלות בקיץ מקשות על אכילה של קינוח גדול, ניתן בהחלט להגיש סלט פירות טרופי שהוא גם מרענן וגם קליל לאירוח, ויתאים גם למי שמקפיד על תזונה טבעונית. חוצים אבטיח, מלון, אננס, ומנגו לשליש וקוצצים לתוך התערובת נענע ופקאן מסוכר. מעל שופכים מיץ המורכב משני תפוזים שאותם סחטנו ומגישים לשולחן.

חורף: אגסים, תפוחים, בננות, אננס, תותים, קיווי, תפוזים, אפרסמון

קינוח מומלץ המורכב מפירות העונה לעונה החורפית הוא כמובן שטרודל תפוחים שנחשב לאחד הקינוחים האהובים ביותר, ולא בכדי. לטובת הבצק נדרש להכין מראש רבע כוס של חמאה מומסת, 200 גרם של קמח לבן מנופה, שליש מים פושרים וקורט מלח. במיקסר מערבבים את החמאה, קמח ומים עד שנוצר בצק אלסטי. את הבצק מכניסים לסיר ומניחים להתפחה למשך כחצי שעה. בינתיים נכין את המילוי: 4 תפוחים בינונים, כפית של מיץ לימון, שליש צימוקים, כפית של  תמצית וניל, חצי כוס סוכר. את הצימוקים נשרה ברום למשך כחצי שעה ולאחר מכן מקפלים את התפוחים לפרוסות קטנות ומכניסים לקערה את כל החומרים עד שהסוכר עוטף את התפוחים מכל הצדדים. לאחר מכן נרדד את הבצק לצורה דקה עד כמה שניתן ומותחים את הבצק לגודל של 30 על 45 ס"מ. ממיסים את החמאה ומברישים על גבי הבצק, ולאחר מכן מניחים את תערובת התפוחים בצורה מסודרת ואחידה. אופים את התערובת למשך 50 דק' עד להזהבה, מוסיפים עוד קצת חמאה ולאחר כ 10 דק' ניתן להגיש את השטרודל ביחד עם גלידת וניל או גלידה בטעם מועדף אחר, וניתן להכין גם גלידה ביתית לחוויה משופרת.

 

לסיכום, ניתן להכין מגוון רחב של קינוחים באמצעות פירות העונה. אל תחששו להתנסות ולטעום את הפירות לפני, ובהתאם לכך להחליט על השילוב המושלם בעבור הקינוח. ברחבי הרשת ניתן לאתר בקלות גם מתכונים שמתאימים לכל עונת השנה, בהתאם לתוצרת.